TNBP_banner

Telesur Nationaal Breedband Project

Vraag & antwoord

“Ik heb al lang internet aangevraagd”, “Ik wacht al jaren”, “mijn verbinding is traag”. Opening _tnbpBekende consumentengeluiden die straks tot het verleden behoren. Als antwoord op de snel groeiende vraag naar beter internet, werd op vrijdag 9 juni 2017 het officiële startsein gegeven van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP). Landelijk vervangt Telesur zijn verouderde kopernetwerk gedeeltelijk met glasvezel. Dat betekent sneller internet, maar ook snellere afhandeling van nieuwe klantaanvragen en uitbreiding van internetdiensten en -services. 

Razendsnel!

Glasvezel is haarfijn en gemaakt van een speciaal soort helder glas. Informatie kan hierdoor met laserlicht snel en betrouwbaar worden verzonden. Tv-signalen, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in digitale signalen. Hoe sneller het laserlicht knippert, des te sneller wordt informatie over en weer verstuurd. Vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een flashlight, maar dan razendsnel!

 

Plezier voor iedereen!

Met glasvezel haal je aanzienlijk hogere internetsnelheden dan met welk ander soort netwerk zoals ADSL. Het TNBP, met glasvezel in zowel kustgebied als binnenland, biedt bandbreedtes van wel 10Mpbs tot 20Mbps. Dat betekent binnenkort sneller en plezieriger internetten voor iedereen! Dit grootschalige en arbeidsintensieve project kost circa US$ 115 miljoen. Telesur werkt simultaan in wijken en districten met EBS, Huawei, UCC, Alki, Seti, SUTEC, ABC Fiber en Multi Electrical System NV. Blijf op de hoogte van de vorderingen via onze Fiber Vibes filmpjes en nieuwsbrieven. Test ook op verschillende momenten met ons het vernieuwde internet. Wees gewaarschuwd: fasten your seatbelt!

 

Bekijk de Fiber Vibes filmpjes op ATV 12.1 en blijf op de hoogte van de vorderingen rond TNBP.

 

e-Suriname

Betalen met je mobiel of een uittreksel opvragen vanuit je tablet? Dat is pas gemak! Met de uitvoering van het TNBP leggen wij de basis voor een e-Suriname ecosysteem. Services en diensten gebruiken en nieuwe content creëren over het internet wordt gemakkelijk en snel.
Voor ondernemers en het overige bedrijfsleven zal het vernieuwde internet een uitkomst bieden in het kunnen aanbieden van verschillende e-services zoals e-payment, smart retail en cloud computing. De klant bedienen vanuit hun mobieltjes, tablets, ipads, laptops, desktops voor bijvoorbeeld rekeningen betalen of producten en services afnemen.
Voor de overheid zal het vernieuwde internet vele voordelen met zich meebrengen. De e-government services waar we aan kunnen denken zijn safe city, smart education, e-health en one stop service hall. Om een voorbeeld te noemen, bedenk dat je een uittreksel nodig heb en niet meer persoonlijk bij CBB langs hoeft te lopen. Een klik op je mobiel en je documenten zitten in je mail.
Telesur is trots op de uitvoer van het TNBP en neemt je graag mee in deze digitale transformatie. Met deze “next level of digital communication” zullen wij samen groeien.

Prijzen zijn aan verandering onderhevig.
Contact Ons
Klantenservice
Een verzoek, vraag, suggestie of klacht?

Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.Gelijk antwoord op je vraag? Start een chat!