banner-innovatie

Innovatie

9

Een van de belangrijkste kernwaarden van Telesur en de drijvende kracht achter verandering en vooruitgang, is innovatie.
Wij ondersteunen innovatieve ontwikkelingen welke kunnen leiden tot duurzame ontwikkeling van leefgemeenschappen. In een moderne wereld van technologische vooruitgang neemt robotica een steeds prominentere rol in. Telesur ziet de enorme potentie van robotica en investeert in dit domein.

Stichting Young Help Suriname
Stichting Young Help Suriname (YHS) wordt vanaf 2017 ondersteund door Telesur. Deze organisatie zet zich in om jonge Surinamers te inspireren - en het bevorderen van STEM educatie/engineering en Robotics skills ontwikkeling in ons land. Door middel van een jaarlijkse financiële sponsoring stelt Telesur meerdere jongeren in de gelegenheid te geloven in hun kennis, vaardigheden en groeimogelijkheden/dromen. Hierdoor zijn wij erkend als a ‘Friend of Robotics Team Suriname’ en Partner voor innovatie- en technologieprojecten [STEM en ROBOTICA].

 

Girls in ICT
"Digital skills for life" was het thema voor de Girls in ICT day op 27 april 2023. Deze dag wordt jaarlijks op de 4e donderdag in april wereldwijd herdacht. Girls in ICT is een internationaal initiatief dat is opgezet om meisjes en jonge vrouwen te inspireren om deel te nemen aan de snelgroeiende ICT-sector.
TELESUR erkent de waarde van diversiteit in de ICT-sector en is vastbesloten om een inclusieve omgeving te bevorderen. De rol van vrouwen in de ICT – sector in de afgelopen jaren is gegroeid, maar toch blijft er nog veel potentieel onbenut. Om deze kloof te dichten en jonge vrouwen te inspireren om een carrière in de ICT na te streven, heeft een TELESUR in samenwerking met Young Engineers Paramaribo een "Girls Robotics Camp 2023" georganiseerd. Enthousiaste meisjes tussen 6 en 10 jaar hebben hieraan deelgenomen.
Verder ontersteunt Telesur een workshop van de ICT associatie om meisjes te helpen aanmoedigen en hen de nodige tools en ondersteuning te bieden om hun doelen bereiken. Voor deze activiteit zijn dames van enkele middelbare scholen geselecteerd. De workshop die op 27 april 2023 werd gehouden, is bedoeld om meisjes te interesseren voor de onderwerpen cyberbeveiliging, webontwikkeling, bouwen van mobiele apps, codering, digitale videoproductie en digitale kunstwerken.

 

     BTW Certificaat
Contact Ons
Contact Ons
Een verzoek, vraag, suggestie of klacht?

Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

service form