1920x450-Webbanner-e-suriname_1
1920x450-Webbanner-e-suriname_2
1920x450-Webbanner-e-suriname-TNPB
1920x450-Webbanner-e-suriname
1920x450-Webbanner-e-suriname-digitale-tv
1920x450-Webbanner-e-suriname-TNPB

e-Suriname

Werk in uitvoering

600x 600-webblok -Mike

Gedegen voorbereiding is het halve werk. Daarom alle lof voor ons Engineeringsteam voor het technisch ontwerpen van een gedegen plan voor een toekomstbestendig telecommunicatienetwerk.
Na het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) als plan te hebben uitgewerkt, zat ons Engineeringsteam met leverancier Huawei aan tafel over onder meer levering, installatie en configuratie van apparatuur. Dit team zorgt tevens ervoor dat alle voorbereidingen worden getroffen die nodig zijn om een gebied of wijk over te zetten – ‘migreren’ – naar ons nieuwe, hoogwaardige glasvezelnetwerk.
We liggen goed op schema. Ruim een jaar na aanvang van het TNBP, zijn – ondanks de obstakels – al zo’n 20.000 klantaansluitingen overgezet. In oktober moet 30.000 zijn gehaald en dan zal fase 1 zijn afgerond.
Het ‘juiste moment’ voor Stephan Ma, CEO van Huawei voor de Caribbean, om op veldbezoek in Suriname te komen om te ‘dubbelchecken tussen uitvoering en ontwerp’.
Het glasvezelnetwerk is slechts één deel van ons tweeledige antwoord op de klachten over onze dienstverlening. Ons Commercieel Directoraat werkt hard aan om eveneens onze klantenservice naar een hoogwaardig niveau te tillen. Spoedig zal iedereen gebruik kunnen maken van een betere vast breedband-dienstverlening en de vele toepassingen die daarmee gepaard gaan. Werk in uitvoering!
Mike Antonius, Telesur-directeur

 

Commercieel Directoraat

600x 600-webblok -Jennis

‘De klant is onze grootste motivatie’
De afgelopen jaren heeft Telesur ‘We improve to serve’ als commerciële richtlijn gehanteerd. Daarbij wordt flink aan de weg getimmerd voor opvijzelen van de klanttevredenheid. “De klant is onze grootste motivatie”, zegt Grace Yard-Hensen, waarnemend coördinator van het Commercieel Directoraat.
De vele klachten over de dienstverlening zijn beslist niet aan dovemansoren besteed. Het antwoord hierop is ‘tweeledig’. Dank zij het nieuwe hoogwaardig glasvezelnetwerk zullen storingen uitzonderingen zijn en niet langer regelmatig. Ook worden organisatorisch en intern zaken en processen op orde gebracht. “Het eindresultaat willen we terug zien in het effectiever en efficiënter bedienen van de klant. Bij een storing wil de klant meteen geholpen worden en niet over een dag.”
De aanzienlijke verruiming van de bandbreedte en de mogelijkheden die het glasvezelnetwerk biedt, zorgen voor een vernieuwd productassortiment. Dat vraagt om een nieuwe, enthousiasmerende klantbenadering. Yard-Hensen: “Klantenservice waarbij het niet alleen gaat om weten wat je aanbiedt maar ook hóe je het aanbiedt, wordt met de dag belangrijker.” Ten aanzien van ‘We improve to serve’, zegt Yard-Hensen: “Het is een doorgaand proces om deze richtlijn te realiseren waarbij de feedback van onze klanten een grote motivatie is.”

 

Tussen ontwerp en uitvoering

Weer of geen weer. De technici van Telesur en contractors laten zich niet ervan weerhouden de uitvoering van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) op schema te houden. Dit onder het tussendoor keurende oog van Huawei Technologies, leverancier van het moderne glasvezelnetwerk.

Het regent volop in juni, als een delegatie met Stephan Ma, CEO van Huawei voor de Caribbean, op (veld)werkbezoek is in Suriname. Landelijk worden 253 geavanceerde MSAN-kasten opzet. Met de nieuwe technologie kan tal van elektronische diensten supersnel via hetzelfde netwerk worden aangeboden.
“We trekken na of ons ontwerp correct is en dubbelchecken tussen uitvoering en ontwerp”, licht Ma toe. De MSAN-kabels – afhankelijk van dikte bestaand uit 100 tot 900 ‘aders’ – worden draad voor draad gekoppeld aan de kabels naar de klantaansluitingen. Ook in de MSAN-kast worden de aders één voor één ‘gepuncht’ op de aansluitpanelen.
Desondanks worden gemiddeld per dag 300 tot 400 klantaansluitingen gemigreerd. Op dat moment al zo’n 18.000 klantaansluitingen. In oktober moet het aantal van 30.000 zijn bereikt. “Daarom is nu het juiste moment om elkaar te ontmoeten”, motiveert Ma, “zodat we dit project zelfs beter kunnen maken dan zoals ontworpen. Bij dit project hanteren we hoge standaarden.”

 

‘Droom groot, zonder plafond voor jezelf’’

600X600 Webblok Raoul

Ontwerp een toekomstbestendig telecommunicatienetwerk, zo snel mogelijk opleverbaar en onderhoudsvriendelijk. Deze belangrijke opdracht kregen Linda Hardjodikromo, coördinator Engineeringsteam van het Telesur Nationaal Breedbandproject (TNBP), en twee collega’s in 2015.
De technologische maatschappij stelt hoge infrastructurele eisen. Aan engineers om het allemaal technisch te ontwerpen, te garanderen dat het stabiel zal werken en te bewaken dat het juist wordt uitgevoerd.
“Het is een groot project waarbij heel veel overzien moet worden”, beaamt Hardjodikromo. Vijf jaar geleden was al een breedbandproefproject in vijf woongebieden met soortgelijke technologie en ook multinational Huawei als leverancier. “We hebben op basis daarvan voortgeborduurd.”
Bij het installeren van de MSAN-kasten door Huawei en subcontractor UCC, verschaft het engineeringsteam – van zo’n vijftien leden – alle informatie die hiervoor nodig is. Daarnaast zorgt het ervoor dat alle voorzieningen worden getroffen die vooraf nodig zijn om een gebied te ‘migreren’ naar het glasvezelnetwerk.
“Mijn collega’s en ik hebben veel geleerd. Ik heb mijn skills kunnen bijschaven en mijn kennis over de technologie is opgekrikt”, vertelt Hardjodikromo. “Aan jonge meisjes die een droom hebben de technische richting op te gaan, zeg ik: ga ervoor. Zet geen plafond voor jezelf; dream big!”

 

Prijzen zijn aan verandering onderhevig.
Contact Ons
Klantenservice
Een verzoek, vraag, suggestie of klacht?

Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.Gelijk antwoord op je vraag? Start een chat!