TNBP_banner

Telesur Nationaal Breedband Project

1200x 1900-TNBP-Fash -Onderzoek

“Ik heb allang internet aangevraagd? Ik wacht al jaren?” geen onbekende kreten. Opening _tnbpOm de steeds groeiende vraag naar internet te beantwoorden werd op vrijdag 9 juni 2017 het officiële startsein gegeven van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP).In dit landelijk project vervangt Telesur haar verouderde kopernetwerk gedeeltelijk met glasvezel. Dit betekent: sneller internet, nieuwe klantaanvragen en uitbreiding van internetdiensten en –services.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een haar dunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Signalen zoals tv, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd; met glasvezel kan dit razendsnel. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een flashlight.

Wat kun je in de praktijk met glasvezel?

Over het glasvezel kun je (net als over ADSL) internetten. Met glasvezel kunnen hogere internetsnelheden worden behaald dan met welk ander netwerk dan ook. Binnenkort zal jij hogere bandbreedtes ontvangen van wel 10Mpbs tot 20Mbps. Sneller en plezieriger internetten voor iedereen.
Dit project is grootschalig en arbeidsintensief. De kosten zijn ongeveer USD 115 miljoen en voor dit bedrag wordt glasvezel in het kustgebied en in het binnenland geplaatst. Landelijk werkt Telesur simultaan in verschillende wijken en districten met o.a. EBS, Huawei, UCC, Alki, Seti, SUTEC, ABC Fiber en Multi Electrical System N.V. Gedurende het project zal je informatie over de vorderingen van het TNBP krijgen via de Fiber Vibes filmpjes en de maandelijkse nieuwsbrieven. Ook mag je op verschillende momenten samen met ons het vernieuwde internet uittesten.

Check de Fiber Vibes filmpjes hier of lees de maandelijke Fiber Vibes nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van de vorderingen rond TNBP.

e-Suriname

Betalen met je mobiel of een uittreksel opvragen vanuit je tablet? Dat is pas gemak! Met de uitvoering van het TNBP leggen wij de basis voor een e-Suriname ecosysteem. Services en diensten gebruiken en nieuwe content creëren over het internet wordt gemakkelijk en snel.
Voor ondernemers en het overige bedrijfsleven zal het vernieuwde internet een uitkomst bieden in het kunnen aanbieden van verschillende e-services zoals e-payment, smart retail en cloud computing. De klant bedienen vanuit hun mobieltjes, tablets, ipads, laptops, desktops voor bijvoorbeeld rekeningen betalen of producten en services afnemen.
Voor de overheid zal het vernieuwde internet vele voordelen met zich meebrengen. De e-government services waar we aan kunnen denken zijn safe city, smart education, e-health en one stop service hall. Om een voorbeeld te noemen, bedenk dat je een uittreksel nodig heb en niet meer persoonlijk bij CBB langs hoeft te lopen. Een klik op je mobiel en je documenten zitten in je mail.
Telesur is trots op de uitvoer van het TNBP en neemt je graag mee in deze digitale transformatie. Met deze “next level of digital communication” zullen wij samen groeien.

Prijzen zijn aan verandering onderhevig.
Contact Ons
Klantenservice
Een verzoek, vraag, suggestie of klacht?

Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.Gelijk antwoord op je vraag? Start een chat!